Bananenbrood is er in veel soorten. Toch blijft het altijd het lekkerste als je hem zelf maakt. Maak in één keer een aantal bananenbroden, want je kunt deze gewoon invriezen. Snij ze alvast voor in plakken en zo heb jij op de fiets altijd een heerlijk eigen gemaakt plakje bananenbrood!
Bananenbrood recept
Ingrediënten voor 1 bananenbrood
- Kokosolie
- 3 rijpe bananen
- 50 gr dadels
- 3 eieren
- 150 gr speltmeel
- 2 tl baking soda
- 2 el geraspte kokos
- 2 el pompoenpitten
- 1 el zonnebloempitten
- 1 hand grof gehakte walnoten
- 1 tl zeezout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een cakevorm (24cm) in met de kokosolie.
- Doe 2 rijpen bananen met de dadels, eieren, het speltmeel en het bakpoeder in een keukenmachine en mix tot een glad geheel.
- Schep het beslag in een kom en doe er de geraspte kokos, pompoenpitten, walnoten en zeezout bij.
- Vervolgens voeg je de derde banaan in kleine stukjes toe. Roer alles goed door elkaar en schep daarna in de ingevette cakevorm.
- Laat het bananenbrood in ongeveer 45-50 minuten gaar worden in de oven.
Sporttip 1
Bananen leveren energie. Namelijk voor, tijdens en na het sporten. De eieren bevorderen jouw spieropbouw- en herstel. Het bananenbrood is suiker arm. De suiker die erin zit komt uit de natuurlijke ingrediënten.
Sporttip 2
Doe je aan krachttraining? Voeg er dan extra eiwitten (proteïne) aan toe. Je kan dit heel makkelijk doen door extra eiwitpoeder aan het beslag toe te voegen.