Het veldrijden begint weer aan populariteit te winnen en we staan waar op het punt vol het veld in te duiken. Menig wegrenner heeft zijn fietscollectie inmiddels uitgebreid met een crosser. Een ideale manier om de winter goed door te trainen en scherper het voorjaar in te gaan. Ook de profs zijn inmiddels weer in gang geschoten. Na enkele crossen in Amerika zijn nu ook de eerste wedstrijden in België verreden.
Sophie de Boer staat weer aan de start
Sophie de Boer is één van Nederlands scherprechters in het vrouwenpeloton Cyclocross. In samenwerking met haar vaste voedingspartner Wcup Sports Nutrition mochten wij haar enkele vragen stellen in aanloop naar het seizoen 2018-2019.
Wat heb je de voorbije maanden gedaan in opbouw naar het nieuwe seizoen?
“Ik ben rond mei weer begonnen met trainen. Ik heb eerst een periode van 6 weken hele rustige duurtraining gedaan. Nadien een test om te kijken hoe goed / slecht de conditie was. Aan de hand van die resultaten zijn we weer 6 weken gaan trainen met de focus op kracht, duur en korte intensiteit. Nadien weer een test gedaan en toen nog zo’n 6 weken de omvang en intensiteit opgeschroefd met wat wegwedstrijden.”
Hoe verloopt momenteel je voorbereiding op de wedstrijden?
“In Amerika heb ik meer rust gepakt, in combinatie met korte trainingen. Enkel met wat sprints en korte blokjes. Ik heb niet langer dan 2,5 u getraind omdat ik vooral wilde herstellen van de zware trainingsweken in de afgelopen periode. Nadat het lichaam weer volledig is hersteld doe ik enkel de dag voor de cross aan carbo-loading. De batterij goed opladen. Dan eet en drink ik circa 2500/2700 kcal met de nadruk op koolhydraten.”