Toen ik onlangs voor het eerst mijn nieuwe mountainbike-kleding aantrok, was ik daar vanzelfsprekend erg blij mee. Niet alleen vanwege het gesoigneerde ontwerp en de soepele pasvorm, maar ook omdat binnen de eerste test gelijk al slaagde. Tijdens een zware training of wedstrijd op de MTB vind ik het namelijk fijn om een gelletje onder mijn broekspijp te stoppen. En dat ging bij mijn nieuwe fietsbroek perfect, zo constateerde ik vlak voor vertrek.
Favoriete sportvoeding mtb
Dat gelletje stop ik daar natuurlijk niet voor niks: je hebt er geen last van en het is de meest toegankelijke plek. Tijdens een intensieve rit op de MTB heb je namelijk niet altijd de tijd om iets uit je achterzak te pakken, met twee handen de verpakking los te maken en rustig op te eten. Een gelletje behoort daarom tot mijn favoriete sportvoeding tijdens het mountainbiken.
Energierepen MTB
Hoewel ik soms een hele marathon kan fietsen op alleen maar sportdrank en energiegels, is het eten van vaste sportvoeding ook prettig en vaak hard nodig. Ik wissel daarbij veel af in repen. Van echte sport specifieke repen van meestal het merk Amacx, tot – zeker tijdens trainingen – ook gewoon een simpele reep (of plak ontbijtkoek) uit de supermarkt.
Een grote ontdekking van de laatste tijd zijn de Turbo Fruits van Amacx. Die zijn erg makkelijk weg te happen, geven een goede energieboost én zijn ook nog eens verslavend lekker. Ik heb er nog geen wedstrijd mee kunnen rijden, maar ik weet nu al het bij mijn vaste sportvoeding op de MTB gaat horen.
Energie aanvullen MTB
Wat je ook eet tijdens het mountainbiken: zorg in ieder geval dat je altijd iets binnenkrijgt. Dat betekent niet alleen serieus met je voeding bezig zijn voor een lange en intensieve rit op de MTB, maar ook op kortere en/of rustigere ritten. Mijn ervaring is dat het altijd goed is om je energie op peil te houden met minimaal 60 gram koolhydraten per uur. Je kunt makkelijker langer doorgaan én je snelheid behouden.
Al helpt voor dat laatste een mooi nieuw snel kledingsetje ook heel goed.