Op trainingskamp, in Spanje afgelopen winter, kregen wij van een onze verzorgers dit recept als ontbijt voor de langste duurtraining van het kamp. Het recept bevat veel calorieën, maar dit is geen probleem aangezien je deze juist nodig hebt in de lange tijd die je van huis zult zijn. Dit recept nuttig ik dan ook alleen als er een lange duur rit(5+) op het programma staat. Het leuke aan dit gerecht is dat je het heel gemakkelijk naar eigen wens kan aanpassen. Het bereiden duurt wel wat langer dan de havermoutpap, maar voor dit overheerlijke ontbijt heb ik dat over.
Ingrediënten
- 100 gr havermout
- 2 bananen
- 100 ml Griekse yoghurt 0.2%
- 100 ml amandel melk
- 10 grote aardbeien
- 1 ei
- 2 el zonnebloemolie
* Eventueel een beetje honing over de pannenkoeken als je het iets zoeter wilt.
Bereidingswijze
- Weeg alle ingrediënten af en maal de havermout fijn in de blender.
- Mix met de staafmixer de havermout, 1 banaan, het ei en de melk in de mengkom samen. De mix is goed voor ongeveer 3 pannenkoeken.
- Zet de koekenpan op het vuur en verhit één derde van de zonnebloemolie. Vul de koekenpan af met de pannenkoekmix en zorg dat je nog genoeg overhoudt voor de 2 extra pannenkoeken.
- Zet het vuur niet te hard, aangezien de pannenkoeken anders snel aanbranden.
- Draai de pannenkoek om als de onderkant een mooie bruine kleur heeft. Houd de onderkant dus goed in de gaten.
- Herhaal het 2x zodat je 3 pannenkoeken hebt.
- Snijd tijdens het bakken de helft van de aardbeien en de helft van de laatste banaan in plakjes/stukjes.
- Maak de staafmixer schoon en maal de overgebleven banaan en aardbeien in de maatbeker tot een saus.
- Doe de 3 pannenkoeken op het bord, schep de yoghurt er boven op, leg de plakjes banaan en aardbei er op en giet de saus er over heen.
- Giet tot slot de saus over de pannenkoeken.
Miny Verheij heeft het recept al uitgetest en ons voorzien van een mooie foto! Zoals op de foto te zien is, ook te bereiden zonder de Griekse Yoghurt. Bereid hem naar eigen wens.
Eetsmakelijk!